Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Over ons

Sinds 1997 een Fijnmechanisch Atelier, bekijk het team.

Toen & Nu

Met een achtergrond in de luchtvaarttechniek en een ambitie om ooit eens voor zichzelf te beginnen, kreeg Henkjan van der Zouw die mogelijkheid aangereikt door zijn voormalige werkgever. Rond 1997 was de start van ZME Fijnmechanisch Atelier een feit. Gewoon vanuit de garage met slechts een paar eerste machines was het verspanen een specialiteit om verder te gaan uitbreiden. Na twee jaar liep dat geweldig uit de hand. De locatie werd te klein en de vraag steeds groter. Het investeren in meer machines voor specialistisch werk en een verhuizing maakten van ZME een serieuze speler op de markt voor het produceren van complexe delen in de fijnmetaal.

Het was ook het begin van een serieus familiebedrijf. Rolenda stond altijd volledig achter haar man en ook dochter Nikki is door het kleine, fijne productiewerk gegrepen. De groei die ZME heeft doorgemaakt, is vooral te danken aan de onverwoestbare inzet en expertise van Henkjan en de betrouwbare ondersteuning van Rolenda, die vooral in de beginjaren ook de bediening van de machines voor haar rekening nam. Henkjan laat zich tegenwoordig ook graag zien als leermeester voor stagiaires en andere nieuwkomers in het vak. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Nikki de zaak van haar vader voortzet en verder laat groeien in de toekomst. Nikki zoekt haar eigen uitdaging in het combineren van klantcontact met technisch advies en uitvoering. Zij begeleidt klanten tijdens de opstartfase, bij het beoordelen van de tekeningen en geeft advies over mogelijke, gewenste of besparende productverbeteringen.

Ons team

Maak kennis met ons team

De liefde voor het produceren van klein precisiewerk is haar van kleins af aan bijgebracht. Dat betekent ook dat Nikki de fabriek goed kent en niet alleen technisch weet waar ze het over heeft, maar ook graag meedenkt met de klant over ontwikkeling en verbetering. 

Nikki van der Zouw

Managing Director
nikki-van-der-zouw.jpg

De vaktechnische kant van de fijnmechanische industrie laat hem fluitend zijn werk doen. Het verbeteren van de fabriek, maar ook het opleiden van stagiaires of medewerkers. Met ruim 50 jaar in het vak is dat het beste wat hij kan doen. 

Henkjan van der Zouw

Senior Engineer
henkjan-van-der-zouw.jpg

Rolenda zorgt ervoor dat alles blijft draaien. Zij pakt alles op wat bij ons blijft liggen, zowel in de fabriek als privé. Die stille kracht is onmisbaar in een familiebedrijf, want het komt er toch op neer dat we het altijd samen moeten doen.

Rolenda van der Zouw

General Engineer
rolenda-van-der-zouw.jpg

Als CNC draaier bij ZME ben je verantwoordelijk voor het maken van onderdelen door zelfstandig CNC machines te programmeren aan de hand van tekeningen of files. Je bent een belangrijk deel van het productieteam. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan nu! vacatures@zme.nl

Vacature CNC-draaier

Vacature CNC-draaier
vacaturezmefijnmechanischatelierwk1.png

Wij werken samen met: